3 (a více) důvodů proč pořídit suchý bazének

Suché bazénky s kuličkami přinášejí rozvíjející zábavu.

Se suchými bazénky s míčky se děti mohou nejčastěji setkat ve školkách nebo v dětských herničkách. Co jim ale pořídit soukromý suchý bazének s extra přídělem barevných míčků, na který se nestojí fronta? Proč dětem pořídit suchý bazének s kuličkami?

Důvodů, proč dětem pořídit suchý bazének s kuličkami je hned několik:

1. Rozzáříte oči svých dětí, protože hromada barevných balónků (kuliček) zkrátka nezůstane bez povšimnutí.

2. Podpoříte fyzický i mentální vývoj vašich dětí.

3. Oceníte dlouhé hodiny pestré a bezpečné zábavy, kdy o dítěti nebudete prakticky vědět.

 

 

Nejen zábava, nýbrž také důležitý rozvoj vašich dětí

Ačkoliv je prostor s míčky ohraničený, zábava s ním nezná mezí. Suchý bazének s míčky ale není pouhou zábavou.Jednou může být bazének mořem a balónky v něm budou představovat kouzelné bubliny... nebo rybičky? Jindy to může být pohádková nádrž plná bonbonů. Zatímco někdy se budou děti pokoušet balónky dostat dovnitř, jindy je budou k vašemu rozčílení zase vyhazovat ven. Každopádně si děti v bazénku s kuličkami procvičí jemnou motorikuzlepší své pohybové dovednosti a v neposlední řadě pojede jejich fantazie na plné obrátky.

Zatímco si vaše dítě hraje, bere balónky do ruky, žužlá je a může je žužlat, o čemž si povíme níže, pokouší se jich unést co nejvíce, udržuje v nich rovnováhu... rozvíjí se jak pohybově, tak i mentálnězkrátka po všech směrech.

A může je žužlat!

Balónky, které si můžete vybrat podle barev a postupně dokupovat další a další sady, dokud nebude balónek naplněný podle představ vašeho prcka, vaše dítě může žužlat. V případě suchého bazénku, který dítěti pořídíte, totiž máte jeho hygienickou stránku pevně ve svých rukách. Nemusíte tak vaše dítě pokaždé okřikovat, když balónek strčí do pusy, protože na něj předtím sahalo milion dalších dětských ručiček. A víte, že potah suchého balónku je sundávací? Bazén je vyroben z polyuretanové pěny, která je potažená povlakem z teplákoviny. Díky všitým zipům je možné povlak kdykoli sundat a vyprat.  S ostatními částmi bazénku – tedy hlavně s míčky  si poradí voda a dezinfekce.

Kuličky nabízíme v různých barvách a v sadách s různým počtem balónků

Kuličky do bazénku tvoří důležitou součást bazénku. Děti si s nimi vyhrají i samostatně mimo bazén. Mohou se s nimi naučit počítat, poznávat jednotlivé barvy a samozřejmě jich mohou mít více a více. Co si takhle babičkám, dědečkům a tetičkám říct o další balení a naplnit bazének až po okraj?  Balónky do suchého bazénku jsou výjimečné svým tvarem, se kterým lze leccos vymyslet. Víte, že balónky v bazénku celou dobu děti jemně masírují (pokud jsou do nich ponořené). V případě, že se děti pokusí mezi balónky chodit, budou balónky vytvářet mírný protitlak, který děti musí překonat a mimo jiné také udržet v bazénku s kuličkami rovnováhu.

Také suchý bazének si můžete vybrat dle vlastního uvážení, bazénky bez kuliček nabízíme v různých tvarech a velikostech. Můžete si vybrat prázdný bazének a k tomu kuličky nebo zvolit bazén už v sadě s kuličkami. 

Jestli děti něco milují, pak jsou to suché bazénky s kuličkami. Nebudeme vám tvrdit, že je tato hračka skvělou náhradou za opravdový bazén s vodou, protože není. Voda je pro děti úplně odlišný element, než jsou balónky. Se suchými bazénky si tedy děti užijí úplně jinou zábavu než s vodou. To však neznamená, že bude tato zábava o něco méně zajímavá či rozvíjející. Neznamená to ani, že kuličky ze suchého bazénku nemohou nakonec skončit ve vaně nebo v opravdovém bazénu s vodou... to už ale přenecháme těm, kteří na zábavu mají patent.

Tak která barva bazénku a kuliček to bude u Vás? :-)

S láskou pro Vás napsalo,

Babydeco