Cestování s dětmi – tipy na výlety


   Dovolte, abych se představila. Jmenuji se Niki, je mi 31 let a jsem na mateřské se svými dvěma dětmi - tým Niki (holka, 2 roky) a Viki (kluk, 1 rok) mi dávají doma hezky zabrat, a tak není divu, že se jim a také sobě snažím zpestřit dny zajímavou venkovní aktivitou. A protože mne nebaví každý den chodit na stejné hřiště, přestože děti by to zajisté ocenily, vymýšlím pro naši rodinu zajímavé výlety.

 

 

 

   Už je to přes dva roky, co tu nad námi neustále visí téma „covid“, které se průběžně podepsalo i na možnostech vycházení, cestování, volnosti pohybu, a tak se stalo, že svoje cestovatelské tipy, které sdílím na instagramovém účtu @s_laskou_niki, zaměřuji především na Českou republiku. A čím více cestujeme a poznáváme, tím více se mi naše krajina zamlouvá a zjišťuji, kolik krás a nádherných míst je u nás k vidění. Na profilu mám už nespočet tipů, ale přesto je můj cestovatelský bucket list stále delší a delší.

 

 

   Cestování a objevování s dětmi je radost, zároveň to chce ale i dobrou logistiku, vědět, kde je možné koupit občerstvení, kde se zastavit na pauzu, aby se z výletu nestalo drama. Je dobré si proto předem naplánovat trasu, zvolit si cíl, podívat se, kde je nejbližší parkoviště, případně mít v rukávu i nějaký záložní plán a to pro případ, že by vám nepřálo počasí nebo se dětem jednoduše k cíli dorazit nechtělo. Však my, rodiče, dobře známe, když si dítě postaví hlavu :).

 

 

   U mě na profilu však nenajdete pouze výletování po české krajině. Rádi poznáváme celý svět, nové země a zvyky. A kdo by se také chtěl na chvíli přenést do exotických krajin, tedy alespoň pomyslně, napište mi o knihu – cestopisný román Láska z Bali, který byl inspirován mým vlastním dobrodružstvím a putováním po Indonésii. Kniha Láska z Bali nepotěší jen vás, můžete jí obdarovat i někoho blízkého pod stromeček.

   A já už se těším, až vás s sebou vezmu na další putování, ať po blízkém okolí nebo třeba někam mnohem dál. 

   

   Krásné Vánoce všem.

S láskou napsala Niki (@s_laskou_niki)

 

 

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco