Rainbow babies: Nikdy se nevzdávejte svých snů

Můj příběh se odehrál před pár lety. Neplánovala jsem si, že v 36 letech otěhotním a budu mít miminko. Syn se mi narodil v 18-ti letech a další dítě jsem neplánovala. Občas jsem sice zatoužila po holčičce, ale jen tak v mé mysli :-) Jedno léto jsme přijeli z dovolené a já byla těhotná, neplánovaně. Hned jsem věděla, že si miminko nechám, nikdy bych na žádný potrat nešla. Lékař mi potvrdil moje těhotenství a že na příští kontrole dostanu první fotku a těhotenský průkaz. Bohužel, na příští kontrole už netlouklo srdíčko. Musel jsem do nemocnice na kyretáž. Oplakala jsem to, asi to tak mělo být, říkám si..

 

Po roce a půl jsem podruhé otěhotněla :-) Radost veliká. Byla fotka i těhotenský průkaz. Srdíčko přestalo tlouct pár dní potom... následovala nemocnice, kyretáž, doma proplakané noci. Další léto jsem otěhotněla po třetí.  Dlouho to nevydrželo a potratila jsem doma. Rozhodla jsme se pro veškerá vyšetření, i ta genetická. Výsledek zněl: „V pořádku“. Tak proč?

Za rok jsem otěhotněla po čtvrté, a opět jsem s tím nepočítala. Evidentně, s početím by problém nebyl :-) 

Kupodivu vše probíhalo dobře, byla průkazka, byly fotky utz, byla velká těhotenská nevolnost, až jsem to proklínala :-) 

Ale hurá, dostala jsem se k první genetice, to už určitě to mimčo donosím, uklidňuji se. 

„Hm“, tak trochu šok, špatné výsledky a velká pravděpodobnost DW syndromu. Dokonce ještě ten den, neplánovaně, svolali lékaře a odebrali mi lokálně choriové klky. Čekat se nemohlo, postoupila bych do dalšího stádia těhotenství a tento zákrok se může provádět pouze do 13 týdně. Odběr se provádí tenkou jehlou přes stěnu břišní a vzorek se odebírá ze základu placenty. Bolelo to jako čert. Výsledky jsou do 48 hodin a možnost potratu po zákroku je 0,5-1%. 

Já doma ty dva dny doslova probrečela. Měla jsem obavu, že bude miminko nemocné, nebo hůř, po zákroku potratím. „Ale já si ho nechám i s DS!“, byla jsem rozhodnutá. Nakonec vše dobře dopadlo. Výsledky byly výborné. Naše holčička se narodila v pátek, bylo to v dubnu a venku krásně svítilo sluníčko. 

Jelikož se v bříšku neotočila, já měla po 4 potratech a navíc jsem byla čtyřicetiletá rodička, malá přišla na svět císařem. Je to moje duhové dítě. Ty se rodí matkám, které prodělaly potrat nebo smrt dítěte. Tak jako po dešti přijde duha, přišlo i do našeho života zase světlo a naděje. Věřím tomu, jak se říká, že tohle miminko si mě vybralo za maminku a já jsem neskutečně šťastná. 

Děkuji má dceruško. Nikdy se nevzdávejte svých snů, vyžaduje to jen čas, který plyne tak jako tak...

S láskou napsala maminka Veronika @matullinky

  


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco