Nový rok - nové zábavné hraní

Hrají si Vaše děti často na doktora, paní učitelku nebo na baletku či pana policistu? Dramatické hraní často děti na hodiny zabaví a může Vaším dětem velmi pomoci, zejména dětem v předškolním věku, kdy se mohou naučit základní životní praktiky. Ať už Vaše děti preferují hru na prodavačku nebo uklízečku, všechny tyto hry jim rozhodně pomohou v rozvoji osobnosti.

Kromě mnoho sociálních a emocionálních přínosů, dramatická hra může být také skvělá pro:

1) Vytrvalost a pozornost: děti většinou nevydrží dělat jednu činnost příliš dlouho. Ale pokud se jedná o dramatickou hru, kde hrají nějakou důležitou roli, vydrží si hrát mnohem déle a rozvíjí se tak doba, kterou udrží svou pozornost při jedné činnosti.

2) Verbální komunikace: děti si mimo jiné mohou velmi zlepšit jejich komunikativní schopnosti, zejména, pokud hru hrají také s dospělým člověkem, maminkou, tatínkem, tetou, strejdou, babičkou či dědečkem. Na hru si většinou hrají formálním způsobem a velmi rychle pochytí slova, která uslyší v okolí. 

3) Chování při různých situacích: děti se naučí, jak se při daných situacích, ať už v obchodě nebo třeba u lékaře, nejlépe chovat. Budou předem připraveni na situace v reálném životě. O to více pokud jim k tomu dají rodiče během hrají ještě trochu teorie a objasnění. 

 

Zde pro Vás máme pár tipů na tématické hraní:

1) Hra na obchod: pro děti bude větší motivace se naučit počítat nebo procvičit počty a samozřejmě také celkové chování v obchodě a pochycení názvů potravin.

Ať už se jedná o hraní na obchod nebo třeba na doktora, pořiďte dětem pohodlné sezení, kde mohou krásně prodávat nebo ordinovat :-) Mrkněte se, co máme u nás v Babydeco v nabídce.

2) Hra na cukrárnu a pečení: to baví mnoho dětí ze všeho nejvíce! Děti si procvičí zručnost a pokud jim maminky nebo babičky dovolí, mohou nějakou tu dobrůtku také vyzkoušet. 

3) Hra na narozeniny: chodí Vaše děti rádi na narozeniny nebo je samy slaví? Nemusí čekat, mohou si na narozeninovou oslavu zahrát kdykoliv. Příprava pozvánek, her pro děti a organizace mohou děti zabavit a uvědomit si, že celá příprava oslavy nemusí být zase taková hračka, jak se na první pohled zdá. 

Během hraní na narozeninách skvěle zabaví houpačky, suché bazénky a pěnové překážkové dráhy s bazénkem.

4) Hra na maminku: holčičky milují hraní na maminku, někdy jim stačí pouze krásná panenka a kočárek, který využijí jak uvnitř, tak venku. Koukněte se na naše nádherné proutěné Babydeco kočárky.

5) Hra na baletku: která holčička by nechtěla být baletkou! Tato hra je skvělá aktivita, jak děti udržet přes den více v pohybu. Mnohem lépe se ale přeci tancuje v krásném baletním úboru, který máme nyní v nabídce na Babydeco stránkách - a dokonce i ve více barvách 

5) Hra na hasiče nebo autoservis: to je něco pro kluky! Nejvíce je tyto aktivity budou bavit s tatínkem, strejdou nebo dědečkem. 

 

Vyzkoušejte s novým rokem jednu z těchto zábavných her, jsme si jisti, že s nimi u dětí budete mít úspěch.

Přejeme Vám jen to nejlepší do nového roku 2022!

S láskou,

Vaše Babydeco