Jak zlepšit spánek dítěte

Znáte to, vyspaná máma, spokojené dítě a tak je to i naopak. Spánek dítěte je pro děti stejně důležitý jako u dospělých, ne-li ještě důležitější. Vytvoření spánkových návyků je pro dítě zásadní. Zde pro Vás máme pár tipů, které by mohly pomoci se Vašim dětem vyspat do růžova:

1) Snažte se eliminovat všechny rušivé faktory, ať už se jedná o pouliční osvětlení, paprsky vycházejícího slunce či světla aut. Snadným řešením jsou zatemňovací závěsy nebo žaluzie. Kvůli možnému hluku z ulice, umístěte postýlku do klidnějšího prostoru. Raději se vyhněte oknu. 

2) Choďte spát vždy ve stejnou dobu. Naučte své dítě, že den je pro hraní a večer je pro spánek. Pravidelnost jim pomůže ke kvalitnějšímu spánku. Nedávejte jim těžká jídla těsně před spaním, která by jim zbytečně zatěžovala trávící trakt.

3) Vytvořte svým dětem útulné zázemí a postýlku, do kterého se budou rádi vracet. Začněte kvalitním povlečením, a pokračujte výběrem pohodlných polštářů a dek. A už jste viděli naše baldachýny, které vytvoří krásné pohádkové prostředí?

V nabídce máme kvalitní povlečení jak pro holky, tak pro kluky. Vyberte si to, které dobře zapadne do designu pokoje. Postýlku můžete také sladit s jinými doplňky a není od věci si vybrat podobnou tapetu na zeď. Máme obsáhlou nabídku tapet, ze které si určitě vyberete.

4) Pořiďte pro bezpečnost dítěte mantinely, které je ochrání před možným bouchnutím či pádem. Navíc poslouží jako stylový doplněk do postýlky a Vaše děťátko se bude cítit během usínání hned bezpečněji. 

5) Pokud dáváte dítě spát během dne, nepředstírejte, že je noc. Nejlépe ani nezatahujte závěsy a neoblékejte dítěti pyžamo. Dítě by mělo mít jasno v rozeznání kratšího denního spánku a delšího nočního.

6) V prvních měsících pořiďte dětem zavinovačku, která jim dá pocit bezpečí. Nejlépe zabalte miminko pevně, aby se nemohlo jen tak snadno vymanit. Nebude tak moct házet ručičkami a tím se budit. Nožičky ale ponechte volné, ať může vykopávat prdíky.

 

 

Sdílejte s námi další tipy ohledně spánku Vašich dětí - nejlépe přímo na našem Instagramu Babydeco, kde se také můžete nechat více inspirovat.  

Přejeme všem maminkám a jejich děťátkům klidný spánek, protože ten, jak všichni maminky vědí, je jeden ze základů spokojeného života s dětmi.

S láskou pro Vás napsalo,

Babydeco