Maminka Adéla inspiruje: "Já mám být mámou? Vše přijde přirozeně"

Já mám být mámou?

Jmenuji se Adéla, je mi 32 let a mám dvě úžasné holčičky.

 Nikdy jsem ale neměla tu obrovskou touhu po dětech, nehrála si na maminku a tatínka, neměla ani mladšího sourozence, o kterého bych se starala. Když mi někdo strkal do ruky miminko, ať si ho pochovám, chtělo se mi zařvat, že TO do ruky nechci! Ale ne z důvodu, že by se mi to příčilo. Já jednoduše nevěděla, jak ho držet, co s ním, že to bude trapný, že jsem neschopná... :-) Byl to strach. Strach z mateřství. Takže ne, že bych děti vůbec nechtěla. Chtěla! Ale ten strach z neznáma mě vyloženě odrazoval.

Pak přišly nečekaně dvě čárky. Zjistila jsem to docela pozdě, v 8tt. Rozklepala jsem se, že je to tu, co teď bude, jak to zvládneme. Než jsem se s tím však sžila a mohla se začít těšit, přestalo miminku bít srdíčko. Podle ultrazvuku možná hned v den, kdy tam na potvrzovací kontrole ještě krásně blikalo. Obrečela jsem to hodně a pak mi to došlo. Vždyť já tak moc chci být máma!

A víte, co? Ono všechno přijde tak přirozeně! Vždycky prostě nakonec víte, co dělat! A vůbec nejlepší je nic neřešit, nestudovat, nehrotit. Máme to prostě v sobě a když to mateřství přijde, umíme si poradit s čímkoli! Spousta lidí mi říká, jak to všechno zvládám levou zadní, s lehkostí, humorem. No něco na tom je. :) Přestala jsem prostě přemýšlet nad tím, co bude, a žiju jen tím, co je! Však ono všechno vždycky nějak dopadne. :-D A vy se toho taky nebojte! Často totiž ve svém okolí slýchám přesně ty samé pocity, co jsem měla i já. Některé dny jsou šíleně náročné, ale jinak je to vlastně fakt sranda. :-)

Svoje holky miluju nadevše a umím si představit mít klidně další děti. Miluju být MÁMA. 

 
 
 
 
 

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco