Maminka Anička inspiruje: "Moje nedoslýchavost a děti."

Mnoho lidí se mě ptá, jak to zvládám s dětmi, když trpím nedoslýchavostí. Věřte, že jsem si vždy kladla otázku typu: "Jak to budu zvládat se dvojčaty?" 
 
 
Samozřejmě, že jsem měla strach, že to nezvládnu. Ale dokázala jsem překonat svůj strach a nyní již vím, že zvládnout se to dá… jsou maminky, které nenosí sluchátka a tím pádem neslyší vůbec a musejí znakovat.
 
 
Já mám nedoslýchavost z obou stran. Mám to od narození - oboustrannou percepční sluchovou vadu se zbytky sluchu. Nyní nosím sluchátko jen na pravé straně, na levé už ho mám mrtvé a nemá cenu ho nosit. Nosím ho tak, že přes den mám jedno sluchátko, které je lepší a přes noc slabší. Se sluchátkem slyším když mé dítě pláče nebo štěkot psů. Párkrát se mi stalo, že jsem tvrdě usnula a neslyšela jsem pláč svého dítěte. Naštěstí spal vedle mě přítel, který mě vzbudil. Je to někdy opravdu složité, ale je to vše o zvyku a dá se s tím vypořádat. Představte si, že se mi někdy stane, že sluchátka odejdou a jsem úplně hluchá - a to je teprve bezmoc, když neslyším ani své dítě. Naštěstí můj syn chápe jak to mám, takže když sluchátko nemám, ví, jak se má chovat. Ale když byl miminko tak to byl naprostý boj. Musela jsem být neustále u něj až do té doby, než se to sluchátko opravilo a já zase byla schopna slyšet.
 
 
 
Každopádně se dá všechno zvládnout a nějak se neomezuji. Na začátku jsem si myslela, že bych děti vůbec někdy zvládla. Nakonec jsem do toho šla a jsem na sebe velmi pyšná! Hlavně jsem pyšná na svoji rodinu, že mi pomohli k nošení sluchátek a já nebyla zcela bez nich. Jsou také maminky, co jsou na tom mnohem hůř než já. Tím myslím, že třeba nemohou chodit, nemají ruce a i tak zvládají děti.. To mu říkám VELKÝ RESPEKT! 
 
 

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco