Maminka Lucka inspiruje: "Tipy na dekorování k vytvoření útulného domova"

Jmenuji se Lucie a je mi 36 let. V domácnosti žiji společně s manželem a našimi dvěma dětmi. Náš domov přizpůsobuji vždy individuálním potřebám, abychom byli všichni spokojeni a aby byl místem, kde se všichni cítíme dobře. Před šesti lety jsme se rozhodli pro bydlení na vesnici, a tak jsme si našli domeček vzdálený 2 km od našeho původního bydliště. Časem, až děti odrostou, bychom rádi bydlení vyměnili za menší srub někde u lesa. Máme rádi přírodu a klid. Rušné město můžeme navštívit v podstatě kdykoliv.

Velmi ráda dekoruji náš domov tak, aby byl útulný. Miluji čerstvé květiny, vůni dřeva a zemité tóny barev. Nemám specifický a jednotný styl, ale nejraději navštěvuji obchůdky se skandinávským sortimentem. 
V jednotlivých ročních obdobích motám věnečky a vytvářím různé výzdoby. Mojí další zálibou je také pečení. Ráda zkouším nové věci a zdokonaluji se.

Dominantou našeho domova je krb s dřevěnou římsou. Teplo a kouzlo, které v tomto místě panuje, je pro nás nezaměnitelné. Navíc dřevěná krbová římsa mi umožňuje aranžmá sezónních dekorací a tak podle ní vždy poznáte, které období právě je.

Jsem ráda, že pomocí Instagramu mohu inspirovat druhé a možná i někdy dopomoci k vytvoření útulného domova.

Lucčiny tipy a rady na dekorování interiérů:


1) Květiny
Ať už se jedná o pokojové, řezané, ze zahrádky, či z louky, vždy dokáží navodit útulnou, příjemnou a voňavou atmosféru. Na podzim a v zimě udělají parádu ve váze i holé větvičky a na jaře pro změnu rozkvetlá větev provoní a osvěží celý Váš interiér.

Babydeco TIP: Pokud nemáte každý den čas na čerstvé voňavé květiny, vsaďte na květinové tapety a samolepky, které Vám do Vašich domovů vnesou svěžest. Mrkněte se na všechny tapety a samolepky na našich stránkách.

2) Svíčky 
Útulná a romantická atmosféra nesmí chybět v žádném domově. Dnešní trh nabízí nepřeberné množství. Já osobně miluji vůni dřeva a ambry v zimním období a svěží vůně např. horské byliny, vůně čerstvého prádla apod. v teplejším období.

3) Dekorační polštáře a plédy
Různé materiály, tvary, vzory- tuhle rozmanitost mám velmi ráda. Oživíte si sedačku, postel, či různá zákoutí Vašeho domova. Ladit můžete opět podle ročního období. V zimě neodolám chlupatým a huňatým materiálům, v létě volím lehlé materiály – stoprocentní bavlnu, či len.

Babydeco TIP: Na Babydeco máme celou kolekci Postýlka, kde jsou v nabídce kvalitní polštářky, povlečení, hnízdečka a mimo jiné i přehozy a deky. Děti a maminky milují naše bambusové deky a bambusové sety. Toto povlečení je vyrobeno z jemné bambusové bavlněné tkaniny s antibakteriálními a chladicími vlastnostmi. Má také skvělé hygroskopické vlastnosti - absorbuje vodu mnohem lépe než bavlna a rychle schne.



4) Obrazy
Správně zvolené a vkusně uspořádané obrazy dodají Vašemu domovu kouzlo. Většinou jimi vyjádříte svoji osobnost a to, co máte rádi. Já preferuji i krásné originály a velice ráda podporuji umělkyně, které jsem poznala prostřednictvím Instagramu. Jejich díla mě velmi baví a jen tak se Vám neokoukají.

Babydeco TIP: Kolekce našich plakátů perfektně zapadne do dětských pokojíčků a ne-li také do jiných prostorů domácnosti. Naše plakáty působí jemně a naladí Vás doma do kouzelné nálady.

 

5) Vázy, mísy, proutěné košíky
Na komodu, stůl, nebo třeba okenní parapet dekoruji většinou jeden výraznější prvek, který doladím drobnějšími předměty. Například vedle výrazné a vyšší vázy postavím ještě jednu nižší a k tomu přidám jemnou svíčku.

Babydeco TIP: Viděli jste už naše proutěné doplňky? Jsme si jisti, že v nich najdou zalíbení nejen děti, ale také i maminky. Skvěle do nich schováte všechny hračky a nepořádek bude jednoduše a prakticky uklizen. Na letní dny se skvěle hodí proutěné kočárky, které ale využijete také doma jako dekoraci nebo na hraní i v zimních měsících. Inspirujte se. 

 

6) Osvětlení
Zajímavé a originální osvětlení vždy upoutá pozornost. Nemusíte se bát i lehké extravagance. Dodá Vašemu bydlení šmrnc.

7) Přírodní prvky
V našem domově najdete spousty přírodních prvků. Miluji dřevo, kámen, plápolající oheň v krbu a květiny snad všeho druhu. V zimě velmi ráda sbírám šišky, v létě kamínky, mušličky, či naplavená dřívka z moře. Skoro každou květinu se snažím usušit a následně použít k různým dekoracím nebo využívám jako ozdobu při balení dárků. 

Babydeco TIP: Babydeco jemné BOHO kolekce vnese to dětských pokojů ten správný šmrnc! Koukněte se na celou kolekci.

8) Originální hrnečky a talířky
Nevlastním žádnou několikadílnou soupravu nádobí. Mám ráda hezké a originální kousky, které zaujmou a které si mohu vystavit ve vitríně nebo na otevřené polici.

Věřím, že jsem vás aspoň maličko inspirovala k tomu, jak si vytvořit útulný domov, ve kterém se budete cítit dobře a kam se budete vždy rádi vracet.


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco