Tipy na Vánoční dárky pro děti

Je tu čas Vánoc a jako každý rok, každý rodič má důležité rozhodnutí - co darovat svému dítěti pod stromeček. Dárek, který má význam a z kterého bude mít dítě radost. Hraní si na Ježíška není pro rodiče lehká práce.

Vánoce jsou za rohem a většina dětí již napsala Ježíškovi svůj seznam. Pro nás rodiče je to příjemné čtení, ale někdy také může být náročné přání dítěte splnit. Proto mohou rodiče někdy cítit stres z výběru dárků. Zde pro Vás máme pár tipů jak celou situaci ohledně výběru dárků ulehčit.

1. Nekupujte příliš mnoho drahých dárků. 

Děti si musí uvědomit hodnotu dárků, které nejen na Vánoce dostanou. Pokud si zvyknou již odmala na mnoho drahých dárků, může se stát, že si jich budou v průběhu času méně vážit. Obvykle jednoduché a kvalitní dárky jsou ty nejlepší dárky. Naučte své děti si vážit každé věci, kterou dostanou a to nejen k Vánocům. 

Co třeba jednoduchá houpačka, kterou máme v nabídce v mnoha stylech a barvách - jak pro holky, tak pro kluky. A nebo panenky a zajíčci, které jsou kvalitní a můžete na ně napsat osobní věnování, takže to bude nádherný dárek na památku pro všechny - také v budoucnu.

2. Myslete na věk svého dítěte. 

Výběr dárku by měl také odpovídat věku Vašeho dítěte. Ať už z hlediska jejich osobního rozvoje, tak bezpečnosti.

  • 0 - 6 měsíců - skvělé jsou dárky se zvukem či které mohou děti jednoduše otáčet, jako jsou třeba kolotoče nad postýlku.
  • 6 - 12 měsíců - ilustrační knížky, hračky do vany, malé vláčky, auta nebo panenky pro holčičky. 
  • 1 - 2 roky - míčky, míče, puzzle, kuchyňka, panenky, zajíčci.
  • 2 - 3 roky - velké lega, suché bazénky, knížky, kuchyňský set. 
  • 3 - 5 let - kočárky, houpačky, batohy a kabelky, křesílka a sedací vaky, omalovánky, stolní hry nebo samolepky na zeď.

3. Výběr dárku, ze kterého budou mít děti radost, ale nezapomeňte také na jejich bezpečí.

Mějte na paměti, že bezpečí je pro Vaše dítě to nejdůležitější. Nekupujte jim hračky, které se skládají z menších částí, ani takové, díky kterým by si mohly ublížit. Vždy dbejte na kvalitu dárku. Radši jeden kvalitní dárek než 5 nekvalitních, které by mohly být pro Vaše dítě nebezpečné. U Babydeco dbáme na vysokou kvalitu všech produktů. Ať už se jedná o hračky jako takové, nebo o nábytek či povlečení do postýlky.

4. Ať už je dárek drahý nebo ne - není to jen o hodnotě dárku, ale hlavně o jeho kreativitě.

Dárek je o tom sdělit druhé osobě, že Vám na ni záleží a mnohdy menší, více osobní dárek udělá více radosti než dárek drahý. Skvělým dárkem jsou například panenky, zajíčci a jiné hračky s osobním popisem nebo personalizovaná písmenka, ze kterých můžete vytvořit nádhernou dekoraci v podobě jména dítěte. 

Doufáme, že Vám těchto pár tipů pomůže v rozhodování a přejeme Vám krásný předvánoční čas s Vašimi dětmi a nejbližšími.

Vaše Babydeco