Není modelka, jako modelka aneb maminka Aneta jako plus size modelka

Krásný den všem, kdo zrovna tento článek čtete. Dnes bych Vám ráda řekla něco málo o mě a především plus size modelingu. Tak jdeme na to. 

Jmenuji se Aneta a jsem maminkou jednovaječných dvojčátek Viktorie a Vivien. Mimo jiné, jsem se před holčičkama věnovala plus size modelingu, který je známý především ve světě. A co je vlastně plus size? Laik si asi pod takovým pojmem představí modelku kypřejších tvarů, ovšem agentury a svět modelingu do této kategorie zařazuje všechny ženy s velikostí 38+, jednoduše řečeno holky krev a mlíko. 

Já se k plus size modelingu dostala náhodou. Už dřív jsme se sestrou občas někomu stály před objektivem (foťákem) a dost nás to bavilo. Vždycky nám fotografové říkali, že jsme velmi fotogenické, ale nikdy jsme tomu nevěnovaly velkou pozornost. 

Vše se změnilo jednoho dne, kdy mě moje sestra řekla o náboru plus size modelek do jedné agentury, se slovy ať to jdu zkusit. V té době jsem o pojmu plus size neměla ani tušení. Ale protože mám ráda výzvy, nové zkušenosti, miluji módu a vše s tím spjaté, šla jsem do toho a už to bylo. Od té doby jsem se modelingu věnovala na profesionální úrovni, ať už tady, tak především v zahraničí. Ovšem kromě modelingu mě vždy živilo i další zaměstnání. A to z toho důvodu, že v Česku je zatím bohužel stále malá poptávka, než například v Německu nebo Británii, kde se dá plus size modelingem slušně uživit. Také české honoráře nemůžeme se zahraničními absolutně srovnávat, ať už jde o běžný modeling, nebo právě ten plus size.

Můj problém byl a je, že jsem se nikdy do zahraničí na trvalo nechtěla přesunout a to díky manželovi, rodině, plánům do budoucna, nyní dětem. Rodina je pro mě na prvním místě a stýskalo by se mi. Co se týče zkušeností v modelingu, tak jsem jich získala asi nejvíce v oblasti foto modelingu, ale mám za sebou i několik přehlídek včetně FASHION WEEKU v Berlíně, baví mě i oblast videí, klipů či reklam. Se sestrou například hrajeme ve videoklipu "Zkouším žít" od skvělé kapely Poetika. Na nejdelší štaci ohledně modelingu jsem byla asi v Istanbulu a to necelé tři měsíce, to byla úžasná zkušenost. Nejčastěji jsem pak měla zakázky v Berlíně či Budapešti. 

Nyní jsem máma na full time, co nesnáší stereotyp a tak se pomalinku vracím k modelkování, především focení. Když přijde nabídka a mám pro holčičky hlídání, ráda ji využiji. Protože přece jen si odskočit zase z mateřské zpět mezi lidi a do práce, která je mým koníčkem, je úžasné. Je to pro mě i svým způsobem relax. A určitě doporučuji všem maminkám nenechat si vzít své záliby. Věnovat se jim aspoň párkrát do měsíce. Občas si totiž odskočit od té každodenní rutiny je boží. Samozřejmě také vím, že to není vždy tak jednoduché. Skloubit práci, či koníček s dětmi, tak jako bychom si představovaly. Jsem moc ráda, že přátelé i rodina mě podporují a sledují moji cestu. Je také pěkné sledovat i na IG, že mi občas napíše někdo, že mě viděl v časopise nebo na billboardu, v reklamě, zdali jsem to opravdu já. Je to velmi milé a především povzbuzující. 

Modeling také zdaleka není jen taková zábava, jak se může na první pohled zdát. Dokáže být velmi vyčerpávající. Není to jen o tom postavit se před foťák nebo se projít po mole. Je to také velká dřina. Modelky musí cestovat, většinou samy do cizích zemí a měst, vstávají brzy ráno. Musí chodit na castingy a být vždy perfektně připravené. Často jsou na nohách celý den, stále se převlékají a zkouší nové modely. Většinou se to neobejde ani bez tlaku týmu, aby se vše stihlo a vypadalo, tak jak má. Navíc u toho modelka musí vypadat vždy krásně a usmívat se. Na druhou stranu mají tu možnost a šanci poznávat nové místa, města, země a lidi. Což mě baví asi úplně nejvíc. 

Pokud Vás napadá otázka, zdali budu podporovat v modelingu i holčičky? Když by se pro tuto profesi rozhodly. Tak jednoznačně ANO. Budu je podporovat ve všem, ať už to je cokoliv. Musím ale vidět, že je to něco, co je bude bavit, budou v tom dobré a budou se tomu chtít věnovat do budoucna a na plno.

Na závěr bych Vám řekla, kdo je mým největším vzorem v plus size modelingu. A tou je nejznámější americká plussize modelka Ashley Graham, ale také Iskra Lawrence nebo Robyn Lawley. Všechny již zmíněné modelky podporují pozitivní myšlení o všech typech postav neboli body positivity, ale také různorodost v modelingu jako takovém. Jsou nejenom krásné, ale také inspirují a motivují ostatní ženy. O což se snažím i já. Protože krása není jen číslo. Proto, když mi před nedávnem přišla nabídka stát se tváří značky mé kamarádka Anetky - Nonsize, která prodává módu pro plnoštíhlé a razí krásné heslo ,,krásná v každé velikosti,, jasná odpověď zněla - ANO. A jak se líbí toto heslo Vám….? 

S láskou napsala Aneta (@anetteprchal)

 

 

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco