Jak připravit děti na nový školní rok

Léto už pomalu končí a v mnoha domácnostech začíná hlavní téma - nový školní rok. Pro některé děti se jedná o zcela první školní a pro jiné pouze začátek toho dalšího. Ať už je to tak či onak, pro všechny to znamená nové povinnosti a výzvy a to jak pro děti, tak pro samotné rodiče. Máme pro Vás pár tipů, jak s lehkostí zvládnout tuto změnu:

1) Povídejte si o školní rutině. Připravte své děti na nadcházející rutinu. Vysvětlete jim, co se v dalším roce naučí, jak budou každý den chodit do školy a později budou vyzvedávány nebo chodit do školní družiny. Nedávejte jim žádné sliby, o kterých si nejste zcela jisti, protože pokud děti budou mít jinou zkušenost než z vyprávění, může je to zklamat nebo také vystrašit.

Postupně se také připravte na změnu denního programu. Začněte pár dní před začátkem nového školního roku chodit dřívěji spát a vstávejte v podobný čas jako do školy. Také můžete již trochu upravit čas jídel, který bude podobný jako během školního roku.

Pořiďte dětem praktické doplňky a udělejte jim tím radost. Co třeba nový batůžek? V nabídce máme praktické a opravdu stylové batůžky, v designu Metoo panenky nebo od značky MALOMI.

2) Navštivte společně školu a pokud je ta možnost, seznamte se předem také s paní učitelkou. Kdykoliv jedete v autě kolem školy, nebojte se před dětmi zmínit, že to je jejich škola. Můžete také zastavit a projít se kolem areálu školy. Některé školy připravují také seznamovací dny s paní učitelkami. Využijte toho - děti si vytvoří rychleji důvěru a budou se do školy více těšit.

3) Zorganizujte hraní s dětmi ze školy. Dětem se půjde do školy snadněji, pokud budou vědět, že v tom nejsou samy. Není nic jednoduššího než obnovit či navázat nová přátelství s dětmi, kteří chodí do té samé školy. Děti se mohou také domluvit na společné cestě do školy, ať už autem s rodiči nebo pěšky. Kamarádi jsou velmi důležití. 

Koukněte se na Babydeco stránkách na oblíbené hračky, které pomohou navázat a upevnit přátelství. Co třeba houpačka, suchý bazének nebo jiné zábavné doplňky například od značky Love Me Decoration? Mrkněte se!

4) Zůstaňte pozitivně naladěny. Zmiňujte, co dětem škola vše dá a co je může naučit. Vyprávějte o jejich nové škole s nadšením. 

Věnujte dětem k začátku školního roku novou hračku, která je bude podporovat a někdy je může také do školy doprovázet. Panenky, zajíčci a jiné plyšové dekorace dokáží divy! Pořiďte dětem opravdu jedinečného parťáka.

5) Připravte doma správné školní prostředí. Se změnou rutiny můžete také mírně změnit design jejich dětského pokojíčku.

Přidejte nový nábytek, který zútulní prostor pokoje. Podívejte se na knihovničky, co máme v nabídce a pomohou dětem urovnat věci. Tapety na zeď a samolepky mohou být také skvělou volbou.

V neposlední řadě nezapomeňte na vydatný spánek, který jim dodá energii po celý den a je během školního roku velmi důležitý. Pořiďte dětem kvalitní povlečení v krásném stylu a zútulněte jim jejich spací koutek krásnými polštářky a baldachýnem, který jim dodá při spaní pocit bezpečí. 

Pro více inspirace k nádherným doplňkům se podívejte na značku Love Me Decoration a MALOMI.

Všem dětem s maminkám přejeme vše nejlepší do nového školního roku a co nejvíce jedniček, nových znalostí a přátelství :-) 

S láskou,

Vaše Babydeco