Jak zabavit děti v době lockdownu

Školky jsou zavřené. Děti nemohou navštěvovat své oblíbené skupinové aktivity a setkávat se s kamarády jako předtím. Ať už své děti milujete nadevše, trávit s nimi čas nepřetržitě, jako je tomu v této době, není někdy jednoduché. Je mnohem složitější je zabavit, protože je mnoho domácích aktivit již nudí. Není se také čemu divit!

Máme pro Vás pár tipů, jak Vaše děti během dne zabavit kreativními aktivitami:

1. Zahrajte si na honbu za pokladem. Už Vás nebaví hra na schovávanou? Neustále se někam schovávat nebo Vaše děti naopak hledat a hrát, jak je nemůžete najít? Nechte Vaše děti jednoduše hledat a vzbuďte na déle jejich pozornost a zároveň zvědavost: schovejte různě po bytě či zahradě 10 až 20 věcí, které budou muset najít. Dětem to nedá a budou hledat klidně i několik hodin. Je to také dobrý způsob, jak děti více rozhýbat. Také jim můžete pomoci a navnadit je tím, že jim nakreslíte přibližnou mapu, kde by se věci mohly asi nacházet. Děti jsou zvědavé a udělají vše proto, aby věci našly. Vyzkoušejte to!

2. Rozhoupejte to - jak doma, tak na zahradě! S Babydeco houpačkami, které máme v nabídce jak pro novorozence, batolata, tak pro starší děti, to bude zábava! Děti milují houpání. Naše houpačky jsou stylové a můžete je zavěsit jak uvnitř doma, tak na zahradě. 

3. Upečte něco spolu! Ať už muffiny, koláče nebo perníčky, děti milují hrabání se v těstě a společné kuchtění. Je to také skvělé procvičování v měření ingrediencí a počítání. Navíc ta největší motivace bude, že za odměnu za společné pečení dostanou něco sladkého.

4. Udělejte si společný piknik! Je sice ještě zima, ale s přicházejícím jarem za slunečného počasí si můžete udělat výlet a po cestě si udělat menší piknik, který nemusí být rozložený na zemi, ale také na hezkém posezení. Třeba na některé z turistických tras. Na procházku za piknikem si můžete vzít naše odrážecí dřevěné kolo Billy nebo krásný proutěný kočárek pro panenky, který máme v nabídce hned v několika barvách. Navíc ho můžete použít také jako hezkou dekoraci u vás doma.

5. Zkuste aplikaci Tiktok! Ano, jedná se o používání mobilního telefonu, kterého se chcete vyhnout. Ale díky této aplikaci se děti zároveň hýbají, roztancují a někdy také i procvičují cizí jazyk. Zde je lepší dát dětem časový limit. 

6. Napište dopis babičce, dědečkovi nebo jinému oblíbenému příbuznému, který nebydlí poblíž. Děti si procvičí psaní a zklidní se. K tomu můžete dětem pořídit stylový Babydeco nábytek, ať už křesílko, pohovku nebo stolek. To se bude psát, kreslit a vytvářet jedna radost! Pokud Vaše děti ještě neumí psát, nechte je, ať Vám samy vypráví, co chtějí v dopise sdělit a napište ho vy.

7. Vytvořte dětem pohodlné hrací hnízdečko. Děti se budou cítit při hraní lépe a bude je to více bavit, pokud k tomu budou mít útulný prostor. Koutek pro hraní je velmi důležitý. Vytvořte ho pomocí kvalitních a útulných hnízdeček od Babydeco, které máme v nabídce jak pro novorozence, tak pro starší děti. Můžete je také doplnit baldachýnem v barvě, která ladí do dětského pokoje. Do pokoje můžete přidat oblíbenou originální tapetu nebo samolepku. Nejlépe s dětmi vyberte styl tapety sami, aby se cítili dobře a nijak je nevystrašil. 

 

8. Suché bazénky! To je naše Babydeco doporučení! Suché bazénky jsou nyní jedním z našich nejoblíbenějších produktů a není se čemu divit. Komu by se nelíbilo si zadovádět v bazénku s kuličkami. Navíc můžete bazének umístit jak uvnitř, tak na zahradě. 

9. Procvičte si spolu cizí jazyk! Plno maminek se chce zlepšit například v angličtině. Také je to skvělý způsob, jak děti odmalička vést k cizímu jazyku. Učte se spolu a procvičujte. Ať už pomocí knížek, nebo online aplikací. Zaměřte se díky skvělým aplikacím na výslovnost.

To jsou naše Babydeco doporučení, jak zabavit děti a částečně také jejich maminky! Tak jaké vyzkoušíte hned tento týden? :-)