Maminka Dita inspiruje: Co opravdu potřebuje vaše miminko?

Znáte ty vtipné obrázky Instagram vs Realita? Bez nadsázky se toto stane s Vaším bydlením. Není to myšleno nijak špatně, ale naše představy dokonalého designového doma se diametrálně odlišují od představ a potřeb našich dětí. 

Naštěstí můžeme najít vkusné vybavení pro miminka!

MUST HAVE pro kojence

V prvních měsících miminko opravdu potřebuje nejvíce mámu. A mamince pomůže zavinovačka (doporučuji mít připraveny alespoň 2-3, protože jedna bude vesměs vždy v pračce :) ) a společný začátek usnadní hnízdečko pro miminka. Miminka jsou v děloze zvyklá na těsný prostor a cítí se tak bezpečně. A pak najednou přijdou do toho velikého světa kolem nás. Všimli jste si, že vašemu miminku občas tzv. vystřelí ruce nahoru? Je to jeden z prvních reflexů, říká se mu Moroův reflex a miminko se zjednodušeně řečeno vyleká, že padá popř. se lekne hlasitého zvuku. Je to žádoucí část vývoje a vymizí většinou do 4 měsíce. Pokud máte doma prostor, tak neprohloupíte také koupí závěsné kolébky. Děti maji pohupování rády a možná vám houpačka ušetří pár prochozených kilometrů s kočárkem :) 

Šestinedělí uteče jako voda a na jeho konci už pomalu ale jistě bude zvídavý tvoreček, který se učí zaostřit a za pár dalších týdnů to bude zvědavec, který chce trávit hodiny a hodiny na bříšku. Potřebuje proto pořádnou hrací deku.

Pokud toužíte po výzdobě pokojíčku určitě přijdou vhod černobílé nálepky na zeď a na noční krmení a přebalování malá lampička. 

Co rozhodně zaujme a vám dopřeje pár minut spánku navíc je kolotoč nad postýlku. Okolo 3-4 měsíce jsou děti schopny na něj zaostřit, takže ho můžete klidně pořídit až později. 

Všímavé mamince jistě neuniklo, že stále nepíšu o mantinelu do postýlky. Ten také doporučuji pořídit později, až se miminko umí samo přetáčet a je dostatečně zpevněné v poloze na bříšku. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá - jde o bezpečnost vašeho miminka. Nikdy nevíte, kdy se váš drobeček poprvé přetočí (mému synovi se to povedlo už v 6 týdnech). Miminko, které se neumí přetáčet tam a zpět by pak mohlo hlavičku zabořit do mantinelu a ztížilo by mu to dýchání. Pokud na mantinelu přesto trváte, tak ze začátku vybírejte ty ploché lněné nebo bavlněné. Naopak jak poroste, tak doporučuji copánkový mantinel. Pomůže nejen v postýlce, ale zabrání kutálení ve velké posteli a “poroste” s vašim drobečkem. 

 Čím víc děti rostou, tím více prostoru ve vaší domácnosti budou zabírat :) 

Pro malé neposedy, kteří už lezou po čtyřech a umí sedět bude skvělým místem k objevování hnízdečko junior popřípadě sedací vak. Budou to jejich první velké překážky, které musí překonat. Bude je to náramně bavit, budou pracovat na hrubé motorice a vy budete mít tolik potřebné minuty klidu na vypití své kávy! 

 

Období kojence končí v roce a 1. ROK je opravdu zlomový. Chcete tipy co pořídit k prvním narozeninám? Já myslím, že ano, tak já se zase ozvu! 

S láskou pro vás napsala Dita Vysoudilová (@vysoudilovadita)

 
 
 

HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco