Jak zorganizovat nezapomenutelnou dětskou oslavu

Organizace dětské narozeninové oslavy nemusí být až taková hračka, jak se na první pohled zdá. Bez plánu to prostě nejde. Mnoho maminek si klade otázku typu: "Kde vlastně začít? S objednáním dekorací, organizací jídla nebo pozvánkami?"

Naštěstí pro Vás máme přichystáno 6 tipů, které Vám vše ulehčí a bude to prostě větší zábava! Dejte nám vědět, zda Vám pomohly :-)

1) Vyberte si téma narozeninové oslavy: je to hned větší zábava! Děti se budou snažit připravit na narozeninovou oslavu již předem a budou už trochu vědět, co přibližně očekávat. Také vymýšlení tématiky může být zábavné v rámci rodiny, buďte kreativní!

Co si třeba zahrát na princezny, baletky, piráty, mořské víly, super hrdiny, filmové postavy nebo dinosaury? 

My jsme si vybrali téma princezen a filmových postav. Podívejte se na Babydeco na nádherné baletní úbory!

 2) Vyberte důkladně své hosty a zašlete pozvánky: Nejprve si ujasněte, kolik lidí byste chtěli na oslavě přibližně mít a také, co Vám umožňuje Váš rozpočet. Také si stanovte lokaci - bude se oslava konat u Vás doma nebo třeba v nějaké kavárně? Ujasněte si, zda chcete organizovat oslavu pouze pro přátele od dítěte nebo si přejete ji spojit s rodinnou oslavou.

My jsme si vybrali lokaci doma, kolem 6 dětí a oddělili jsme oslavu pro děti a rodinu na odlišné dny. Oslavu pro děti je mnohem lepší organizovat o víkendu, kdy mají také rodiče čas své dítě přivést a zase ho vyzvednout. 

Co se týče pozvánek, co je vytvořit ručně? Podpoříte tím dětskou kreativitu a skvěle zabavíte Vaše děti.

3) Zorganizujte si předem jídelní plán: rodiče si myslí, že tohle je ten nejlehčí úkol. Ale může v tom být právě háček - mnoho dětí trpí na nejrůznější alergie a vy rozhodně nechcete, aby se z veselé narozeninové oslavy stala nepříjemná věc. 

Zeptejte se předem maminek, zda děti netrpí žádnou alergií a dle toho také připravte jídlo. V průběhu oslavy kontrolujte, že děti s alergií nebudou jíst to nesprávné jídlo. 

A ta nejdůležitější věc je samozřejmě DORT! Ten by měl být přesně takový, jaký si ho Vaše dítě přeje :-) Pokud chcete ušetřit a zabavit Vás a Vaše dítě ještě před oslavou, upečte si něco spolu! Skvělou variantou mohou být také cupcakes nebo jiné menší dezerty, které vypadají barevně a roztomile. 

4) Objednejte si předem dekorace a jiné kreativní hračky, které děti po celou dobu zabaví. Mrkněte se na naše samolepky, kterými můžete skvěle ozdobit Vaše zdi. A už jste se podívali na naše textilní dekorace, jako je například textilní doplněk se jménem dítěte? Můžete se s maminky také domluvit, že pořídí dětem na oslavu ručně a z textilu vytvořené, personalizované jméno. To bude krásný dárek na památku!

Také nezapomeňte na ostatní dekorace, jako jsou: balónky, ozdoby na stůl, svíčky, velký balónek s číslem věku, klobouky a jiné ozdoby na obličej,..

My jsme také nezapomněli na stylové panenky jak pro holčičky, tak pro kluky, které jsme umístili do prostoru pro milejší, pohádkovější vzhled. 

5) Vymyslete hry, které budete během oslavy hrát a potřebný materiál nebo produkty, které k tomu potřebujete: ať už se oslava koná u Vás doma nebo někde jinde, musíte mít připravené hry, které všechny zabaví. Můžete vymyslet aktivní hry a také hry vědomostní a nejlépe je zkombinovat! 

Pro aktivní hry můžete využít naše suché bazénky a pěnové překážkové dráhy s bazénkem s kuličkami - to je teprve zábava! A co houpačky nebo proutěné kočárky pro panenky? 

6) Na závěr si stanovte tzv. "checklist" neboli seznam nutných věcí, abyste se v plánování vyznali a nic nezapomněli:

- Počet hostů a rozeslání pozvánek

- Organizace místa oslavy a plánování jídla (v který čas se bude servírovat)

- Obstarání dekorací

- Hry jsou vymyšlené a hračky připravené

Doufáme, že Vám těchto 6 tipů pomůže k organizaci nezapomenutelné oslavy Vašeho dítěte. Nám to moc pomohlo! Napište nám, jak se Vám Vaše oslava podařila a nejlépe nám zašlete také pár fotek. Budeme se těšit! :-)

Malý Babydeco TIP: Pokud chcete ušetřit, mrkněte na naše SKLADOVKY v menu na našich stránkách, zadáním slevového kódu "skladovky" ušetříte 15%, ale pouze do 6.2.2022.

S láskou, Vaše Babydeco