Maminka Adéla inspiruje: "Vášeň a plnění snů v podobě pečení makronek"

Ahoj, jmenuji se Adéla a za pár týdnů mi bude 33. Jsem manželka a máma dvou dětí. Syna Robinka, kterému budou 4 roky a dcery Ellinky, které jsou 2.  Myslím, že každá z nás si vzpomene na období lockdownu, kdy se dalo jít ven jen někam do lesa daleko od lidí. My jako mámy s dětmi jsme tohle období měly opravdu neskutečně těžké a já doufám a věřím, že už nás snad nic takového nečeká. Vzpomínám si na to zoufalství, beznaděj a pocit, že nic už nebude jako dřív. 

 
Uvnitř sebe jsem cítila neskutečnou úzkost. Pár let na rodičovské dovolené jsem už měla za sebou a věděla jsem, že pokud svoje myšlenky nezaměstnám něčím jiným, zblázním se. A tak jsem při projíždění youtube zahlédla video s receptem na makronky. Ani nevím co mě to napadlo, pečení moc nedám a už vůbec ne takového francouzského dezertu jako jsou makronky. Občas se říká, že je to " gró " cukrářů. Nevím. Mě se honilo hlavou, že to zkusím, že na tom nemůže nic být. Ano, o pár měsíců později se tomu směji. 
 
 
Nastudovala jsem ,co se dalo, nakoupila vybavení, suroviny a začala moje cesta... Byl to opravdu pokus omyl, chvíli se dařilo a pak zase ne, ale neodradilo mě to. Chtěla jsem je umět upéct a hlavně jsem chtěla bořit mýty o tom, že to jsou jen předražené pusinky. Snažila jsem se na sobě makat, absolvovala jsem různé kurzy a chtěla se o to podělit s více lidmi. Chtěla jsem více lidem předat své odhodlání, mít takovou svou virtuální galerii a motivaci. 
 
 
 
Společně s manželem jsme vymysleli název. Přála jsem si, aby název odrážel to, co mě na mou cestu poslalo, to že i s dětmi za zády se to dá a pokud člověk chce, nic není nemožné. Vznikl název makronky Roell. Roell odráží jména mých dětí tedy RObin a ELLa. V logu mám korunku, aby název evokoval royal tedy královský. Zatím jsem jen malá princezna v celé té makronkové říši, věřím ale, že jednou budu královna. 
 
Stále se snažím na sobě makat, být stále lepší a lepší. Ohlasy na moje makronky jsou něco, co mě hřeje u srdce a vím, že to má smysl. Pečení makronek mě navrátilo k sobě samé, k tomu, kdo jsem já, čeho chci docílit jen já sama za sebe. 
Často odpovídám na dotazy typu, jak se dá stíhat pečení makronek, protože to není jako péct bábovku, domácnost a děti. Samozřejmě špatně a nikdy nebudu 100%. Snažím se v tom ale najít balanc a nějak nám to funguje. A pokud je toho přes příliš, umím si říct dost, a prostě si dám od pečení pauzu, je to koníček, kde jsem svým pánem, ale zároveň jsem si vědomá toho, že děti mám malé jen chvilku a je nutné si to užít. Nedělám to na sílu, snažím se, aby to pro mne bylo odreagování. 
 
 
Z mé instagramové galerie se stalo trochu něco víc, než jen obrázky. Vedu ho ve více osobní rovině a zároveň se jeho prostřednictvím snažím ostatním, kdo taktéž propadli pečení makronek pomoci a tu cestu za dokonalými makronkami jim usnadnit. Ono to totiž není jen tak a občas mám dojem, že i konstelace hvězd je ovlivňuje. Já jsem ale opravdu cílevědomý člověk a pokud něco chci, tak za tím jdu a vždy se snažím přijít na to, co se stalo a proč to nevyšlo. 
 
 
Díky makronkám jsem také poznala neskutečně moc skvělých a inspirativních lidí. Otevírají mi dveře a umožňují prožít věci, které bych jinak nezažila. 
Tenhle můj koníček mě neskutečně baví a vyplňuje něco, co mi v mateřství chybělo. Každá totiž občas známe ten pocit izolace, samoty a stereotypu. Tohle moje spojení se světem mě skutečně naplňuje. 
 
V tuto chvíli to budou skoro dva roky, co peču makronky. Uvidíme kam až to dotáhnu, já ale věřím, že o mě ještě uslyšíte.
 
Nezapomeňte, že i cesta je cíl a obzvlášť v téhle době jsou sny strašně důležité. 
 
S láskou napsala Adéla (makronky_roell)
 
 

HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco