Maminka Gabriela inspiruje: Vliv Instagramu na těhulky a maminky

Ahoj,

jsem Gabriela, novopečená maminka krásné Valentinky. Než jsem se stala maminkou, pracovala jsem dlouho jako specialista marketingu a později jsem se začala věnovat sociálním sítím, zejména Instagramu. Tuto platformu jsem díky své práci vnímala vždy s rezervou a bylo to pro mě místo, kam jsem chodila načerpat inspiraci nebo si odpočinout. Jako těhulka jsem si ale začala víc všímat toho, jak tato platforma mění naše chování a jak má velký vliv na to, jaké jsme.



Když to vezmu hned z úvodu, určitě jste si všimly, že se zde všechny snažíme ukázat v co nejlepším světle. Snadno tak můžeme nabýt dojmu, že životy druhých jsou dokonalé, jejich děti jsou skvěle vychované, na všechno nadané, maminky mají skvělý make-up a jsou vždy oblečené podle poslední módy. Díky tomu začíná velký tlak v porovnávání se. A když ne my sami, najde se dobrák, který to zvládne za nás. Dobrák, který poskytne své “odborné” názory na cokoliv od kojení po úlohu žen v domácnosti. Ať chceme či ne, snadno se tak necháme zbytečně vyděsit nebo rozčílit.

Kdo už ví něco víc o životě, dokáže se nad tímto rozumně povznést a uvědomit si, že takto pravý život nevypadá. Že toto všechno není úplná realita, naopak, je to jakýsi náš únik od reality, obzvlášť v této složité době, kdy máme všechny mnoho starostí. U novopečených maminek může jít tím pádem ještě o větší únik z pocitu osamění. Pak se není čemu divit, když na sociálních sítích dokáží strávit neskutečné množství hodin.



Ať chceme či ne, pokud si neuvědomíme, kolik času zde trávíme, můžeme svým chováním dávat špatný příklad i našim dětem. Ovlivňuje je pak třeba nejen to, co sledujeme, ale i to, jak moc jsme hladové po on-line ocenění od ostatních. Nedivme se pak, že budou naše děti v budoucnu brát ocenění ostatních a virtuální slávu za velmi důležitou. Daleko víc na hraně ale je, že spousta rodičů je na sociálních sítích aktivní tak, že na nich má jejich dítě tisíce fotek a informací o sobě ještě dřív, než je vůbec schopné to pochopit.

Instagram mám ráda, je velkou součástí mého života a to i toho pracovního, protože mi přináší spoustu příležitostí. Pouze jsem chtěla poukázat na to, jaký vliv na nás může mít. Neuvědomíme-li si to, velmi lehce spadneme do falešného veřejného života.

Uchovejme si tedy místa a příležitosti, při kterých mobil prostě vytahovat nebudeme – u společného jídla nebo při ukládání do postele. Zkrátka, pokud si nastavíme pravidla, bude určitě snazší uplatňovat je i na našich dětech a sociální sítě pro nás nebudou znamenat nic špatného.

S láskou pro vás napsala Gabriela (@gabblazek)

Gabriela, specialista marketingu, brala vždy sociální sítě pouze jako součást její práce. Teprve, až se ve svých 33 letech stala novopečenou maminkou holčičky Valentinky, začala si klást otázku, jaký vliv má Instagram na těhulky a maminky. Co si o tom myslí se můžete dozvědět v následujícím článku. A pokud by vás zajímalo něco málo z jejího života, kdy se nově realizuje i jako produktový fotograf, navštivte její  Instagram: www.instagram.com/gabblazek/

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco