Maminka Lenka inspiruje: "Máma trojčátek Liščátek"

Ahoj, jsem Lenka - vysoce citlivá máma trojčátek z hor a toto je můj příběh.

V roce 2017 jsem dostala pěknou ťafku - velké pracovní vytížení v práci si u mě vybralo velkou daň ve formě kolapsu, syndromu vyhoření, panických atak a depresí. Právě tehdy jsem pochopila, že se musím vrátit do těla a začít pečovat jak o něj, tak i o svou mysl.

V průběhu procesu jsem se naučila důležitou lekci: je potřeba nejprve uzdravit sebe, abych tu mohla být pro druhé. Proto jsem touhu po miminku zasunula někam dozadu mysli a opakovala si mantru, kterou mi sdělil můj muž: “dříve nebo později to vyjde”.

Pak jsme odjeli do Bretaně - tamější nádhera a podnebí léčilo mou psychiku a mé tělo na všech úrovních. Navštívili jsme i menhir, největší v celé Francii, kam si novomanželé chodí pro požehnání o potomstvo. Neponechala jsem nic náhodě a celý šutr jsem bříškem objela kolem dokola. “Co se asi tak může stát”, pomyslela jsem si. Jaké bylo naše překvapení, když jsme pak zjistili, že mám pozitivní těhotenství test. Od začátku jsem věděla, že v bříšku mi hnízdí více než jedno srdíčko. Ale to, že na prvním ultrazvuku budou bít jako mocný zvon rovnou tři srdíčka, to čekal opravdu málokdo. Můj hysterický smích vystřídal pláč a naopak. První tři měsíce byly krušné - zhubla jsem 10 kilo, jelikož jsem neustále zvracela a měla šílené migrény, kdy jsem byla 6 dní ze 7mi upoutána na lůžku. První den druhého trimestru vše jako mávnutím kouzelného proutku přestalo a já si mohla užívat nádherného těhotenství plného dalších malých zázraků.

Liščátka, jak dětem říkáme, se narodila ve 33. týdnu a dostala jména: Ondrášek, Jonášek a Zuzanka. Od té doby se rozběhl kolotoč související s péči o nedonošeňátka. Liščátka jsem přes rok kojila, a naše dny trávili co nejvíce v přírodě. Absolvovali jsme spousty kontrol a rovněž i Vojtovu metodu. Dny byly vyčerpávající, ale radost a hormony dokáží v těle nemožné. A o to víc, když to tělo je tělo mámy. Když se ohlédnu zpět, nechápu, jak to mé tělo udělalo, že všechno toto vydrželo. Důležité pro mě bylo vzdát se kontroly a nechat se vést jeho moudrostí.

Liščatům jsou 3 roky, mně je 33 let a mám tři nádherné děti. Trojky jsou mi nejen osudové, ale zároveň věřím, že nám svítí jako světlušky na další cestu. Většinu našeho času s dětmi trávíme na horách, kde v rámci naši domo-outdoor školky podnikáme všelijaká dobrodružství a hledáme skřítky a víly.

Žijeme náš splněný sen, a já se v současnosti snažím pomáhat ostatním ženám zažehnout jiskru života, protože věřím, že naším základním smyslem bytí je radost. A pokud to dokáži já jako máma trojčat, dokáže to kdokoliv na světě.

S láskou a radostí pro Vás napsala,

~ Lenka Em (@kotvickypohody)

 

 

HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco