Maminka Marcela inspiruje: Jak mi zdravý životní styl pomohl otěhotnět

Ahoj, v červenci jsem se stala hrdou maminkou a zároveň i hrdou „císařovnou“. S přítelem jsme se o miminko snažili po roce našeho vztahu. Nikomu jsme nic neřekli a nechali jsme si to pro sebe už z toho důvodu, že jsme se báli, abychom něco nezakřikli. Mysleli jsme si, že to nebude nic namáhavého a povede se nám to hned, jsme přece oba dva zdraví, ale opak byl pravdou. 

Každý měsíc jsem netrpělivě čekala jestli už konečně přijde zpoždění menstruace a stále nic, vždy jsem si raději dělala i test, protože jsem několikrát slyšela, že někdo byl těhotný a menstruaci měl pořád. Po dvou měsících jsem začala brát kyselinu listovou, pít kontryhelový čaj, vyřadila jsem kafe, ale stále se nám to nevedlo. Byla jsem už na tom psychicky špatně občas jsem si hladila břicho, pozorovala jsem se před zrcadlem, v obchodech jsem se dívala na dětské věci a vše jsem chtěla kupovat. Všude jsem četla, že na to nesmím stále myslet, je to v hlavě. Pokud si to budeme pořád představovat, tak se nám to nikdy nepovede. Každá žena, která si přeje miminko mi dá za pravdu, že přestat myslet na miminko jen tak nejde. Po dalších měsících neúspěchu jsem začala dávat vinu příteli, že za to může on, protože kouří a pije hodně kávy, nejí zdravě, nedělá nic proto, aby se to povedlo a celkově se mi zdálo, že si z toho nedělá vůbec hlavu. Připadala jsem si, že jsem na všechno sama. Další rána přišla když jsem četla, že obézní ženy nemohou otěhotnět. Já mám vysokou obezitu. Svěřila jsem se pár kamarádkám a kamarádům, že se s přítelem snažíme o miminko. Každý na to řekl: “No měla by si jako první zhubnout, jsi moc silná a to se nepovede”. Takže podpora jako blázen… Začala jsem tedy jíst zdravěji. Četla jsem více článků a najednou jsem narazila na diskuzi na Facebooku, kde jedna holčina doporučovala vitamíny pro páry - Fertility blend. Neváhala jsem a ihned jsem je objednala. Na miminko jsem ale stále myslela. Pořád jsem si hladila břicho a dívala se na dětské věci. Váha nešla dolů, přítel stále kouřil a pil několik káv denně. Po měsíci braní vitamínů s přítelem jsem si chtěla objednat další balení, protože v příbalovém letáku je psané, že se musí brát minimálně 3 měsíce. Po měsíci jsem si udělala test a konečně se ukázaly dvě čárky. Nevím jestli to bylo vitamíny, zdravou stravou, kontryhelem nebo něčím jiným, ale konečně jsem se mohla těšit. 

Nyní jsem šťastnou mámou!

 S láskou pro vás napsala Marcela (@maminka_maleho_samika)

Jmenuji se Marcela a ještě 3 měsíce příjmením Havlová a pak už jako šťastně vdaná paní Reichová. Jsem hrdou maminkou skoro 11 měsíčního syna Samuela. Vždy jsem si říkala, že se chci stát maminkou do 30 let a to se mi jen tak tak splnilo. Vystudovala jsem městské inženýrství, stavby a vše okolo stavařiny a urbanismu mě zajímalo už od dětství. Mám moc ráda svou práci a proto ani teď na rodičovské „dovolené“ jsem se jí nechtěla vzdát a pracuji i s malým rošťákem v náručí. Dále mám moc ráda přírodu, cestování a i proto jsme se synem za každého počasí venku na procházce, kde nám nesmí chybět náš pejsek. Instagram beru jako takové moje vzpomínkové fotoalbum. 

Nyní zařizujeme svatbu a hledáme vlastní bydlení, kde budeme žít jako ta nejšťastnější rodina a třeba se ještě do budoucna rozrosteme.  

 


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco