Maminka Rozálie inspiruje: Studium v době těhotenství - dá se zvládnout!

Ahoj, jmenuji se Rozálie Ferencová a je mi 26 let. Už více než 7 měsíců jsem ta nešťastnější maminka své dcerušky Rozálky. Otěhotněla jsem v posledním ročníku na vysoké škole a dá se říct, že skoro celé těhotenství jsem strávila řešením diplomové práce.

Ale začnu hezky od začátku. Vystudovala jsem střední školu Uměleckých řemesel v Ostravě obor vědecká kresba a ilustrace, vzhledem k tomu, že už od mala jsem milovala tvůrčí a uměleckou tvorbu. Vždy jsem ale snila o tom, že se jednou budu živit jako interiérová designérka, proto jsem se rozhodla o další studium, a to studium architektury a stavitelství na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě v Ostravě a protože mně střední škola dostatečně nepřipravila na náročnost technicky zaměřeného oboru, měla jsem co dělat, abych se probojovala do dalších ročníků, stálo mně to dost úsilí, stresů a nervů, ale přes veškerá úskalí jsem po čtyřech letech zdárně odstátnicovala a získala titul Bc. a rozhodla se pro navazující magisterské studium. Už v té době jsem tvořila pár s dlouholetým partnerem a myšlenka na mateřství mi tedy nebyla cizí. Vždy jsem si přála být mladá maminka, a zastávala jsem názor, že pracovat budu přece ještě dlouhou dobu, vlastně po zbytek života.

Od získání titulu mně ale dělily pouze dva roky, což se zdálo jako dlouhá doba, ale uteklo to velmi rychle a já si vybírala téma své závěrečné práce. V té době jsem věděla, že zbývá necelý rok do konce, tudíž jsem nechala přírodu volně plynout a po oslavě mých 25 narozenin jsem s radostí zjistila, že jsem těhotná. I když se to někomu mohlo zdát jako bláznovství, já to tak cítila a byla jsem neskutečné šťastná, že se mi podařilo bez problémů a poměrně rychle otěhotnět. Touto dobou už byl semestr rozběhnutý a já trávila od začátku těhotenství 24 hodin denně za počítačem. Přišel Covid-19, zkoušky, stěhování, práce na diplomovém projektu, únava a stres. Nic, co by mělo být prospěšné mně a děťátku, a i když jsem věděla, že není dobré se stresovat, přiznám se, nešlo to vždy úplně ovlivnit. Měla jsem dost často chuť s tím seknou, vykašlat se na všechno a v klidu si užívat těhotenství, ale ten malý zázrak uvnitř mě byl mou každodenní motivací, první kopnutí, zjištění, že čekám svou vysněnou holčičku, to vše mně pobouzelo jít dál a nevzdávat se. A nejen to, má rodina, přítel, kamarádi, ti všichni mi drželi palce a věřili, že to zvládnu. Těch slz a sebezapření, co mně to stálo, víte já jsem byla odjakživa velký stresař s nízkým sebevědomím, nikdy jsem s jistotou netvrdila, že to mám v malíčku a že to zvládnu, ale zvládla jsem. 

Dne 19.6.2020 jsem zdárně odstátnicovala a získala titul Ing. Arch., a to na začátku sedmého měsíce těhotenství, s velkým bříškem, a oteklýma nohama. Ten balvan, který mi spadl ze srdce museli slyšet snad až na druhém konci republiky. Neuvěřitelné, se stalo skutečností, nastal konec mých dlouhých studentských let.

Ta představa, že už se nebudu muset učit a budu si moct konečně užít v klidu zbývající měsíce těhotenství, byla nádherná. Konečně jsem měla čas vrhnout se na vybírání dětské výbavičky, věciček a jiných krásných věcí spojených s mateřstvím. 

2.10.2020 ve 12:10 hodin přišla na svět naše milovaná, zdravá holčička Rozálka a můj život dostal opravdový smysl. Získala jsem ten nejkrásnější a jedinečný titul ve svém životě, a to titul máma toho nejúžasnějšího stvoření na světě. Moc se těším, až budu jednou tohle vše Rozálce s hrdostí a úsměvem na tváři vyprávět. 

Momentálně si na plno užívám mateřství a věřím, že své uplatnění jednou najdu. Teď chci ale svůj veškerý čas věnovat své dceři, protože čas plyne rychle a malá je jen jednou. 

 S láskou pro vás napsala Rozálie (@rozalieferencova)

Jmenuji se Rozálie a jsem maminka té nejmilejší holčičky, mé dcerky Rozálky. Jsem vystudovaná architektka, která miluje design, kresbu a jiné tvůrčí činnosti. Po porodu jsem začala více fotit, a to nejčastěji právě svou dceru, která je mou největší pýchou a radostí, a já se snažím zaznamenávat každý její pokrok a chvilky s ní. Nyní se také více zajímám o instagram, který využívám jako jedno velké fotoalbum, do kterého ukládám momenty z našeho života a hledám zde inspiraci, jak v oblasti mateřství, módy, ale také bydlení a designu. Momentálně si s přítelem budujeme své vysněné bydlení a já se těším z toho, že právě naše bydlení bude mým prvním větším zrealizovaným projektem.


HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco