Zajímavá fakta o dětech narozených v srpnu + Tipy na vhodné dárky

 Říká se, že děti narozené v určitých měsících mají podobné rysy. Ať už jde o astrologii nebo o logické zdůvodnění, snad každá maminka svého dítěte si nějakou ze zmíněných charakteristik najde.

Všechny maminky, které porodily děti v letních měsících si jistě stále pamatují teplé počasí během jejich porodu, což mohla být jistě nevýhoda, pokud je venku kolem 30 stupňů. Naopak, mnoho maminek si letní měsíce pochvaluje, protože miminka nemusí složitě oblékat do mnoho titěrných věcí. 

Dle britského výzkumu, děti narozené v srpnu mají také nevýhodu v tom, že většinou již nastoupí do školy, ale jsou ve třídě nejmenší a tím také pomalejší, protože jsou v mnoha případech dokonce skoro o rok mladší, než ostatní děti. Mohou se tak setkat například se šikanou nebo se může stát, že nebudou plně zapadat do kolektivu u dětí, kteří jsou o pár měsíců starší a mnohdy vyspělejší, zejména v jazykových dovednostech. Maminka Lucie ale má jinou zkušenost: „Pro školní docházku, která začínala těsně po jejich narozeninách, ale byly jednoznačně zralé jak fyzicky, tak i psychicky. S učením neměly potíže a dnes jsou obě na gymnáziu.“ Na britské výzkumníky tedy nemůžeme zcela dát. Některé maminky se mohou rozhodnout poslat své dítě do školy právě o rok později. Maminka Lucie na to ale reaguje: „Úplně zbytečně by ztratily rok, a to v době, kdy je dětský mozek učení mimořádně přístupný, nemluvě o tom, že by pak byly ještě v šestnácti na základní škole, což považuju za zbytečné.“

Koneckonců, každé dítě je jiné a každá maminka si zvolí svůj postoj k dané věci a ať už se rozhodne pro cokoliv, jsme si jisti, že se rozhodne správně, protože pouze ona zná své dítě nejlépe a dokáže situaci správně vyhodnotit.

Dle astrologie jsou děti narozené v srpnu ve znamení lva nebo ke konci měsíce panny. Typické lvíče je slunné, šťastné, hravé a veselé - ale také mnohdy pouze, pokud je po jeho. Mají většinou přirozenou vedoucí úlohu, ale také velký smysl pro spravedlnost. 

Dítě ve znamení panny narozené na konci srpna mají částečně stále charakteristiky znamení lva. Jsou ale většinou více pořádné, vybíravé a také klidnější. Dítě ve znamení panny je mnohdy výborným společníkem matky v domácnosti, protože málokdy způsobuje problémy a rádo napodobuje jak se maminka chová. Většinou také poslechnou bez častého napomínání.  

Mrkněte se na všechny naše produkty na stránkách Babydeco: www.babydeco.com

 

3 tipy na dárky pro děti narozené v srpnu 

Baletní úbory

 

Baldachýny

 

Houpačky

 


 

HLEDÁME MAMINKY S PŘÍBĚHEM!

Inspirujte a motivujte ostatní maminky svým zajímavým příběhem. Hledáme maminky, které by se rády podělily o své zkušenosti, tipy a příběhy. Vaše příběhy budeme pravidelně sdílet na našem novém Babydeco BLOGU a také na našem Instagramu.

Přečtěte si inspirativní příběhy na našem Babydeco blogu: https://www.babydeco.cz/blog/

Kontaktujte nás na info@babydeco.cz nebo do zprávy na našem Babydeco Instagramu. Budeme se na Vaše zprávy těšit!

S láskou,

Vaše Babydeco